vrijdag 15 november 2013

Zijde

Bij het Damesnetwerk krijgen we een presentatie van Bahareh Panjeh Shahi. Zij is van Iraanse afkomst, was succesvol advocate maar wilde haar droom volgen. Zo begon ze een jaar geleden met een eigen modemerk van zijde: Kiss en Tell

Zij maakt fashionable zijden jurken, van ruwe zijde op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd. Tijdens een rondreis met haar moeder door India was ze in contact gekomen met lokale boeren en wevers die zijde produceren zonder pesticiden en chemicaliën en de zijderupsen niet worden gedood, maar juist de kans krijgen te ontpoppen tot vlinder. 

Zij deed in 2011 mee met de wedstrijd Marie Claire Starters Award, won die en won zo 5000 euro waarmee zij van start kon gaan. Haar kleren zijn nu in 35 winkels te koop.

Wat een leuke vrouw. En wat een prachtige stoffen. Je zag het hele Damesnetwerk kwijlen en dromen van kleren van ruwe duurzaam geproduceerde zijde. 

Raar moment. Dame C naast mij vraagt aan Bahareh of ze misschien ook giletjes maakt. Alle dames van het Netwerk vallen over haar heen, dat C nu eindelijk ook wel eens een jurk mag. C is altijd goed gekleed met prachtige bloezes, jasjes, giletjes. Nooit draagt zij een jurk, misschien wel stiekem thuis, maar niet in het openbaar. Er zijn op het Damesnetwerk een stuk of vijf damesdames.

Geen opmerkingen: