zaterdag 16 november 2013

Naar Noord

Ik ga met de trein naar Reenskes verjaardag. Ze viert 'm dit jaar in het EYE in Amsterdam-Noord. Ooit woonde ik in Noord. We spreken over 1994-1999. Wat was het goed daar. Als je uit de stad kwam: de pont over en de wijde luchten tegemoet.
Nu wordt Noord steeds meer the place to be. En dus zitten we hier, in EYE, gevieren, weer met Juud & Juul. Allemaal met onze onze particuliere besognes.

Al die levens, Een is bijna gescheiden, heeft net een nieuw appartement gekocht en gaat nu co-ouderschappen. Een heeft een ongelukkige 16-jarige zoon, en zeggen dat het over een paar jaar waarschijnlijk wel over gaat, dat helpt niet. Een is helemaal into vipassana-meditatie over de hele wereld heen, en in Amsterdam een beetje homeless. En dan heb je mij met mijn eeuwige op-en-neer-heen-en-weer tussen Amsterdam en Utrecht. Van Veendam noar Olle Pekel.

Met de trein dus. Het is waanzinnig druk in de trein, en dat op zaterdag midden op de dag, dus lekker lezen, zoals de mensen die treinen je altijd voorspiegelen, dat is er echt niet bij. Het is proppen in het halletje en de meest luide privételefoongesprekken meemaken. Toerist in eigen stad. Zo gaat dat worden straks. Uit de volle trein door de volle stationshal naar de volle pont naar Noord. En de overtocht is weer prachtig en het uitzicht weer groots en meeslepend.

Geen opmerkingen: