woensdag 6 november 2013

De wooncoach

Daar zitten we dan, eindelijk, bij de wooncoach. Wij zijn zijn eerste klanten. Hij wil al onze wensen - die wij uiteindelijk toch gewoon op een papiertje opgeschreven hebben - online invullen, want alle spelers aan het project kunnen heel modern alles van alle kanten dogitaal insteken. Maar hier ter plekke, in het holst van de leeuw, ligt de website eruit. 'Net deed-ie het nog'.

Het koop- en bouwproces gaat als volgt. We kopen de grond van de woningbouw en het huis van de aannemer. Nu hebben we een gesprek met de woningbouw, vervolgens met de aannemer, en daarna wordt alles in één koopcontract gegoten. Die dingen gaan samen. Je kan niet alleen de grond kopen, zonder huis.

Het idee is dat alles in april rond is qua (ver)koop, en dat ze dan gaan bouwen. Dan zijn ze in drie maanden klaar, is de schatting.We krijgen ook een excursie naar de fabriek in Friesland waar alles prefab wordt voorbereid.

Na afloop moet ik terug naar Amsterdam werken. Bobby wil het liefst meteen naar de keukenboer. Dat heeft hij nog nooit gedaan.

Geen opmerkingen: