zondag 10 november 2013

Duodektet

In de Oude Kerk zingt vocaal ensemble Duodektet onder leiding van Christiaan Winter de 'Musikalischen Exequien' van Heinrich Schütz. Elke zondag is daar zo'n mooi concert. Er komen maar enkele tientallen bezoekers op af. Zonde is dat: het is zó mooi.

Was behalve mooi ook weer weer leerzaam. Wie is Heinrich Schütz? Heinrich Schütz (1585-1672) was een Duitse componist, ensembleleider en organist. Op het gebied van kerkmuziek wordt hij beschouwd als de belangrijkste luthers-protestantse componist voor Johann Sebastian Bach.

De Oude Kerk is een raar gebouw. Het is een van de oudste gebouwen van Amsterdam, ligt midden in/op de Wallen. rare drukte eromheen met veel toeristen op zoek naar de spanning van drugs en prostitutie. De kerk is behoorlijk vervallen geweest. Nu is ie weer in redelijke staat, maar het is er nog altijd koud en donker. Er zijn plannen om het gebouw weer in volle glorie te laten herleven als centrum voor hedendaagse kunst, te beginnen in 2014. Dan moet er nog wel het een en ander gebeuren, denk je dan maar.

Dit soort concerten zou toch veel meer bezoekers verdienen, zou je zeggen.

Geen opmerkingen: