woensdag 28 mei 2014

Getuigen

180 foto's had Reenske gemaakt van ons Partnerships-feestje. 'Huwelijksdag' in de volksmond. Vandaag tijd heb ik tijd ze te bekijken en te selecteren. Bij te snijden, op te lichten. Het zijn er veel te veel, wat moet je met 180 foto's? maar weggooien is echt moeilijk. Dat is me na een halve dag bij 40 gelukt. Het doel is een selectie voor de getuigen, en een fotoboekje, een staatsieportret voor bij Schoonmama op de schoorsteenmantel.

Deze vind ik het leukste om alvast naar de Getuigen te sturen. Het was tenslotte een dolle boel!

Maar dan. Hoe krijg je 140 megabestanden van de laptop op de iPad? Ik zet ze eerst op een usb-stickie, dan kan Bobby ze thuis ook bekijken. Ik weet nog dat de USB-stick het nieuwste van het nieuwste was. Dat is ook alweer een volstrekt achterhaalde methode. Dan probeer ze over te stralen naar Dropbox, maar dat trekt de wifi niet. Urenlang stekker erin stekker eruit om de WiFi weer aan de praat te krijgen.

Als ze op enig moment allemaal in Dropbox staan, vraag ik me af of ze dan ook offline te bekijken zijn. Vanwege dat ik Schoonmama wil laten meegenieten. Maar Schoonmama lift mee op de WiFi van haar buren. En niemand weet meer de inlogcode van hun WiFi. De buren zelf ook niet en ook niet hun zoon die het allemaal geïnstalleerd heeft. Modern leed.

Geen opmerkingen: