vrijdag 9 mei 2014

Lentegroen

Ons magazine is ditmaal een enorme bevalling. Erger dan ooit, stellen we vast. Veel materiaal is veel te laat, zowel teksten als foto's, er zijn ineens advertenties die op redactionele pagina's moeten. Diverse stukken moeten grondig herschreven en/of ingekort. 

Ik ga Vinnie helpen inkorten. Een verse rode stift in.de aanslag, Het ergste is als ik een kolom uit zíjn stuk moet schrappen. Hij heeft een stuk over hobbyboeken gemaakt. 'Hobbyboeken geven een stuk geluk.' Heel leuk. Ik weet niet wat er uit moet. Goed hè, glundert hij, je kan geen een zin vinden die eruit kan. 

De laatste fase van het afronden van het magazine is de volgorde van de artikelen en de kleuren bepalen. Vinnie houdt erg van lentegroen. Als we discussiëren over welke kleur een artikel moet krijgen stelt hij altijd voor: lentegroen? Ik houd niet zo van lentegroen. Zelf heb een interview gemaakt met een meneer die ik uitgesproken blauw vind, nee níet groen! We maken Vinnies artikel over de hobbyboeken lentegroen. Hij helemaal blij. Ook lentegroen geeft een stukje geluk.

Dit weekend gaan op het werk de 10 jaar (of meer) oude Dell-computers vervangen worden, Die draaien op Windows XP. Volgens mij waren ze al tweedehands & out of date toen we ze kregen. Maandag staat er als het goed is een nieuwe. Dat belooft voor dan weer een portie apparatenstress. 

Geen opmerkingen: