vrijdag 9 mei 2014

Genootschap

We hebben weer Genootschap. Met mijn disgenote wissel ik nieuws en werkervaringen uit. Ik vertel over de paralelle werkelijkheden van enerzijds soms bizarre ontmoetingen en anderzijds de prachtig gecomponeerde en opgemaakte tekst. Zij vindt de ongekuiste versies van de interviews verrassend, grappig en wetenswaardig, of ik er niet persiflages over kan schrijven. Geanonimiseerd. Een soort van Toren C.

Er gebeuren altijd weer van die bizarre momenten. Ook hier. Sta ik te socialiseren met ons nieuwe Henootschapslid Daphne, komt de Voorzitster de Spreekster van de avond voorstellen. Die is commercieel directeur van de hotelketen Bilderberg. Zij gaat ons vertellen spreken over Gastvrijheid, Klantgerichtheid en het organiseren van onvergetelijke  Piekmomenten voor de gasten. Maar dit terzijde. 

De Voorzitster stelt ons aan haar voor. 'Dit is Lucie Theodora,' zegt ze, 'redacteur??? hoofdredacteur??? van het vakblad. En dit is Daphne. Zij is coördinator??? directeur ??? van de SLAA.' Ik riposteer niet met iets geestig slims. Zeg even later alleen zacht tegen Daphne: 'De actrices van Toren C zouden met deze ontmoeting en dit gezelschap wel uit de voeten kunnen.' 

Geen opmerkingen: