donderdag 1 mei 2014

All that jazz

Het is de vooravond van mijn verjaardag. Ik moet nog èn een interview uitwerken èn een artikel herschrijven èn een verjaardagstaart kopen. Dat is veel te veel  voor morgen, dus begin ik nu maar alvast. Maar om 22 uur bedenk ik: dit is ook niet leuk jarig worden! En bel ik bij de buurvrouw aan.

Zo verzeilen we onverwacht op de maandelijkse jazz-avond van Studio K. De buurvrouw en ik kennen elkaar nog maar kort. Het voelt erg vertrouwd, maar we hebben nog weinig feitenkennis over elkaar. O, heb jij óók Nederlands gestudeerd?
Ik heb de hele dag al sensatie dat 1 mei niet meer zo'n bijzondere verjaardagsdag is als het mijn hele leven wàs. Want 30 april is ineens geen feestdag meer. Nu blijkt deze buurvrouw op 29 april jarig (geweest) te zijn! Zij heeft altijd Koninginnennacht als aanhangsel als slot van haar verjaardag gehad. Zoals ik Koninginnedag.  Nu zijn zowel 30 april als 1 mei een gewone werkdag.

Op de gang, waar altijd een centrale verdeling plaatsvindt van afgedankte goederen, staat sinds gisteren een schilderij getiteld De Stier. Omdat ik alleszins een Stier ben zou ik het mee kunnen nemen, maar ik wil het niet. Dus jij bent óók een Stier, zeg ik nu tegen de buurvrouw. Wil jíj het niet? Zij had het ook met extra interesse bekeken, maar zij wil het ook niet. 

Geen opmerkingen: