zondag 11 mei 2014

Kefir

Moon heeft op Facebook kefir in de aanbieding. Waterkefir om precies te zijn. Ik weet niet van het verschil tussen yoghurt-kefir en water-kefir. Zus4 in Mecklenburg Vorpommern maakt haar hele leven al yoghurt van kefir. Ik vind het altijd intrigerend en milieubewust, maar ook een beetje vies, van die levenslange almaar doorproducerende bacteriën. Maar goed, nu het me aangeboden wordt, in de schoot geworpen, lijkt het me het aangewezen moment op deze kans te grijpen. Bobby haalt een plastic bakje witte korrels bij Moon op. Dat staat nu op zijn aanrecht.

Waterkefir dus. Yoghurtkefir gaat in melk, deze kefir gaat in water - met suiker, citroen en vijgen. Dat gaat twee dagen lang gisten en dan kun je het drinken. Het is heel gezond, zeggen ze.

Maar YAK! wat ziet het er uit! De waterfles lijkt ook ineens een urinaal uit het ziekenhuis. Bobby vindt het lekker. Fris. Als je het in een afgesloten weckfles doet krijg je ook nog bubbels, heeft Moon verteld. Ik vind het niet lekker. Het smaakt maar Rivella.

Waterkefir mag heel heilzaam zijn voor de darmen, had ik daar problemen mee dan?  Van de weeromstuit koop ik een pakket Yakult.

Geen opmerkingen: