zaterdag 24 mei 2014

Zeepijn

Oostende is een plaats die veel kunstenaars trekt. Een van hen is Charlotte Mutsaers. Ik koop het boek  'Zeepijn' van haar, dat begint in een wondere winkel 'Zeeschelpen' op de Groentemarkt. Zij koopt er een geel aardewerken vis, waar een denneappel op geboetseerd is. Het echtpaar wil het eigenlijk niet aan haar verkopen, maar als ze belooft dat ze een boek zal schrijven over haar liefde voor Oostende én die voor de den, dan krijgt ze het gratis mee.

De wereld Charlotte Mutsaers. Een hoofd vol wondere kennis en fantasieën. Zo staat ze zich voor haar boekenkast af te vragen welke boeken haar lievelingsboeken zijn en waarom. 't Is vaak niet eens dat je je herinnert waar ze precies over gaan. Bij haar staat er bijna altijd wat in over dennen. Haar kennis van literatuur en kunst is duizelingwekkend maar de manier waarmee ze die rondstrooit ergert me nooit. Maakte ik maar beter aantekeningen van wat ik zie en lees, denk ik dan.

Later lees ik in 'Zeepijn' dat ze bóven die schelpenwinkel aan de Groentemarkt woont. Moet maar veel langs de Boulevard en de haven gaan lopen, misschien kom ik haar dan tegen.

Geen opmerkingen: