dinsdag 13 mei 2014

Zeg het met bloemen

Deze vriend is de échte notaris, de vorige was zijn hulpje. 'Mag ik tutoyeren', vraagt hij, 'we zijn tenslotte van dezelfde generatie.'

Deze notaris leest  nog eens de akte voor, we tekenen allemaal en dan doet hij nog een potje mopperen over de kwaliteit van de rechters en de Tweede Kamer als wetgevende macht, waar volgens hem steeds meer pedagogen en psychologen in zitten, en hoogstens drie juristen, waardoor de wetgeving rammelt. En sinds Winnie Sorgdrager minister van Justitie was is het Ministerie zijn centrale rol in de wetgeving kwijtgeraakt en komen er steeds meer onlogische wetten.

Deze vriend kost 680 euro. Zijn secretaresse is even met iets anders beschäftigd, dus moet hij het pinnen zelf doen. Ik ben van alle opwinding de nieuwe pincode vergeten. We nemen de rekening maar mee.

De mensen zijn bijzonder vrolijk dat we gaan partnershippen. Iedereen gaat ervan stralen. Vandaag krijg ik van de baas een grote romantische bos bloemen. Hij vertelt blij over het wonder van zijn eigen huwelijksdag. Hoe mooi dat was, al die mensen. Dat doen wij niet, zeg ik, wij doen geen feest. Ik heb meer de neiging om te gaan te pruttelen over alle formaliteiten en de contracten. Maar dat is ook niet leuk, ik moet terugstralen. Straal straal, dank je wel!

Geen opmerkingen: