vrijdag 20 februari 2015

De sleutel

Zo ver is het nog niet, maar het komt steeds dichterbij! Er ligt een brief in de bus dat we op 17 maart de oplevering hebben. Dan mogen we met de Opzichter door het huis en alle fouten aanwijzen. En dan krijgen we de sleutel - mits we alle rekeningen voldaan hebben. We hebben alle rekeningen nog niet eens gehád! En op 5 maart hebben vóórbezichtiging, dan mogen we ook al fouten aanwijzen, die ze dan voor de 17e gaan repareren. Wat opwindend allemaal!

Laatst vroeg iemand: wat voor opzegtermijn heb jij eigenlijk voor je huurwoning? Ik weet het niet, moest ik bekennen: een maand geloof ik. Nu ga ik acuut mijn huurcontract lezen en in alle opwinding lees ik dat ik niet één maar zés maanden huuropzegging heb. Het is niet wáár!?! Het is avond en ik kan niet bellen.

's Avonds laat lees ik door de telefoon Artikel 12.2 en Artikel 12.3 van mijn Huurovereenkomst voor aan Bobby. Dan hoor ik mezelf voorlezer: 'De VERhuurder heeft een opzegtermijn van 3 maanden en zoveel maanden meer als de huurder er gewoond heeft.' O ja. Eh. Had ik niet goed gelezen. 

Ik had al allemaal scenario's met onderhuurders uitgedacht, maar die zijn gelukkig niet nodig.

Geen opmerkingen: