maandag 23 februari 2015

Kavel

Zaterdagmorgen gingen we even weer kijken bij het nieuwe huis. Er zijn altijd wel nieuwe buren die hetzelfde doen en met wie je dan een praatje kan maken. Leerzaam. Zo ook nu. Ook deze nieuwe buren maken zich zorgen over het voor ieders gevoel te kleine tuintje. We doen stappen en komen uit op een schatting van circa 8 meter. Dat is waaratje niet veel. Er was toch geadverteerd met een ruime tuin.  Op de verkoopschetsen is de tuin langer het huis. Dan moeten ze dat schuurtje maar wat achteruit schuiven, zegt een buurman. Of anders financieel compenseren. Klinkt stoer. 

In de papieren zoek ik na hoe hard hard is. Hebben we ooit ergens zwart op wit zien staan hoe lang de tuin moest worden? Er staat dat we een kavel hebben van 120m2. De breedte van het huis is 4,80m, dus moet het perceel 25 meter lang zijn. Het huis is inclusief de uitbouw 13,25m, het voorplaatsje ca 2 meter, dus moet er 11 meter tuin zijn. Dat is er echt niet. Of is het weer optisch bedrog zo van achter het hek?

Niets op papier te vinden over de tuin. Op de site van het project staat nu bij de gegevens van het derde blok dat hun tuinen 13 meter diep zijn, maar daar kun je geen rechten aan ontlenen, de lengte van de tuinen liep immers op en af. De kavelprijs van dit derde blok is - zie ik nu  - 20.000 euro lager dan onze kavelprijs. Zou dat zijn omdat zij tegenover een flat staan en wij vrij uitzicht hebben?

Ik bestudeer het koopcontract. Daar staat dat we 1 are en 20 centiare hebben. Is dat hetzelfde als 120 m2? En in een artikel staat dat de perceelgrootte kan afwijken en dat er dan niets te reclameren of te compenseren valt. Dat hebben wij ondertekend. Wij dachten dat het om afronding, om decimeters ging. En nu dit.

Geen opmerkingen: