woensdag 11 februari 2015

Student aan Huis

Om 9 uur komt hij: mijn Student aan Huis. Ik heb onoverkomelijke problemen met mijn mailprogramma Mozilla Thunderbird. Ik kan mijn Postvak In niet meer opruimen. Als ik een mailtje naar een submapje probeer te verschuiven loopt het programma vast en als hij al niet vastloopt doet hij over die handeling 1à 2 minuten. Ik heb nu al hónderden ongeordende mailtjes. Ik kan niets terugvinden. Soms ga ik een avondje ordenen, zeg dat ik dan enkele tientallen mailtjes naar een submapje weet te slepen. Gék word je ervan.

Eerst past mijn Student aan Huis een soort APK-programma toe op mijn laptop. Hij gooit hij een aantal programma's weg die automatisch opstarten. Dan laat hij het programma 'Wise Care 365' draaien voor het opschonen van de computer. Omdat ik twee anti-virus-programma's heb (de gratis Avira en de betaalde McAfee) gooit hij de gratis Avira eraf. Wel meldt hij dat ik zowel van de betaalde als van de gratis antivirus-programma's de beste heb, onlangs vastgesteld door de Consumentenbond. Dan draait hij 'Adw Cleaner' om de 'mallware' eraf te halen. 

Vervolgens gaan we aan de gang met het e-mailprogramma Thunderbird, wat dus het probleem was. Volgens hem is dat het meest populaire gratis e-mail programma. Hij gebruikt het zelf ook, zeer tevreden. Toch fijn, dat soort erkenning. Hij gaat op allerlei platforms zoeken of het probleem meer voorkomt ('Thunderbird traag') en ja, het komt meer voor. En nergens een pasklare oplossing.
Wel leest hij hier en daar Mozilla Thunderbird kan conflicteren met dat antivirusprogramma McAfee. We besluiten McAfee alsnog te deïnstalleren en dan installeert hij het gratis Avira opnieuw. 

Nu is het hele probleem met de mail weg. Bravo! Het opstarten van de computer duurt nu 55 seconden, dat was 70 seconden, en ik vind dat best traag, maar hij vindt het niet bijzonder traag. Meer gewoon. Bij hem thuis duurt het langer. 

Dit alles duurt nog geen 2 uur en kost mij 51 euro. Leuke weetjes: de student krijgt van de voorfietskosten (à 9 euro) 2,50; en hij krijgt voort zijn werk 10 euro per uur. Ik betaal 7 euro per kwartier, dus 28 euro per uur. Je moet ter plekke betalen via iDeal. En je moet een machtiging tekenen dat je lid bent à 12,50 per jaar. Maar, zegt hij, hij vindt ze geen uitbuiters. Zonder de organsatie zou hij zelf nooit zoveel klanten krijgen.

Ik ben zeer tevreden en vind het het geld méér dan waard.

Geen opmerkingen: