zaterdag 28 februari 2015

Oude diesel

Ann zegt tegen mij dat ik met mijn bolide de binnenstad van Utrecht niet meer in mag. Er is een Milieuzone. Daar mogen geen oude diesels in, zegt ze. Daar staan grote boetes op. Ik heb geen diesel.

Dan herinner ik me een ding op de Kardinaal de Jongweg, dat met een groen 'JA' oplicht als ik er langs rijd. Dat heeft met die milieuzone te  maken. Bijzonder onduidelijk als je  als niet-Utrechter niet weet waar het over gaat. Maar het groene JA lijkt me geruststellend genoeg om door te rijden.

In een bericht van oktober 2014 op Nu.nl lees ik dat de verkeersborden in kwestie nog niet klaar zijn, dat die pas in mei verwacht worden, en dat iedereen tot dan een JA krijgt. Dat de boete 160 euro wordt. En dat het om diesels van voor 2001 gaat, die geweerd gaan worden. 

Er zijn sites (RTV Utrecht en Geen Stijl) die schrijven dat Utrecht 'blundert' en 'faalt' met zijn milieubeleid. Omdat de Gemeente checkt op kenteken. Die check zou geen 100% goede informatie geven over of auto's wel of niet een vieze dieselmotor hebben.


Geen opmerkingen: