woensdag 12 augustus 2015

En het was avond geweest...

Vinnie zei op de laatste werkdag voor de vakantie bemoedigend day het in Noord-Engeland in augustus ALTIJD regent. Die waarheid is vandaag gelukkig gelogenstraft. Het is knetterzonnig en overdag heel warm.

Het is hier in Northumberland beeldschoon en allerengelst. De eigenaar van de camping, een oude man op een elektrische vouwfiets, is bij wijze van uitzondering niet erg aardig en de camping is geen droom, maar de tent staat. De campingeigenaar wil ons op de een of andere manier liever niet hebben, en we begrijpen niet waarom niet. Vier nachten? vragen we, maar we mogen maar één. Er is toch plaats genoeg, en ik heb gemaild om te reserveren, protesteer ik. U heeft alleen niet geantwoord. Nou twéé nachten dan.

Het is even zoeken naar de systematiek van de vorig jaar gekochte tent, en het is even wennen aan de barbecuende buurtenten, maar alles lukt.

Het haventje van Craster is een plaatje. Je kan er over een eindeloze grasheuvel naar het kasteel van Duncanburg lopen, wat met ons veel mensen doen. Er is een visrokerij die het hele haventje doorwasemt van gerookte-vis-geur, maar het is heerlijk. 

Net als vorig jaar koelt het 's avonds behoorlijk af en gaan we eten en rondhangen in de plaatselijke pub, vandaag is dat The Cottage Inn. De dingen gaan zoals ze altijd gaan. Bobby leest tabloids en ik Facebook en blog. Ik geloof dat dit een mooie start van de vakantie is.

Geen opmerkingen: