zondag 9 augustus 2015

Gagelbos

Het Gagelbos irriteert mij. Het is een groot natuurgebied aan de noordkant van Utrecht, niet ver mijn huis, dus ik zou er blij mee moeten zijn. Ik snap het alleen niet, ik vind het er niet leuk, er zijn bijna geen ingangen, het is alleen maar langwerpig, er kronkelt niets, fietspaden lopen dood, er is geen horeca, er schijnt een speelbos te zijn maar dat heb ik nooit gezien. Alleen de forellenvijver heeft iets gezelligs. Zo anders dan dat schilderachtige Amelisweerd aan de oostkant van Utrechtwaar ik vrijdag was! 

Vandaag neem ik me voor het park eens op de fiets te doorgronden, eromheen en erdoorheen, kriskras. Dat het natuurgebied nieuw is en in ontwikkeling zal de reden zijn. Het is van Utrecht, De Bilt en Hollandse Rading, vergelijkbaar met natuurgebied Het Twiske boven Amsterdam dat van Amsterdam, Zaanstad en Purmerend is. Misschien zijn er beperkende afspraken gemaakt met de belendende weilanden?

Het park wordt me ook na anderhalf uur kriskras fietsen niet veel duidelijker. Er zijn ook grote lappen weiland bij, al dan niet met bunkers. Het begroeide deel is blijkbaar aantrekkelijk voor wandelaars met grote honden. Ook vind ik uit dat Fort De Gagel ontwikkeld wordt tot bloeiende locatie met horeca. Klaar in 2017. Dat is een mooi vooruitzicht.

Geen opmerkingen: