vrijdag 14 augustus 2015

Low Newton

Na de prachtige wandeling lang het kasteel, de golfbaan, het strand van Embledon Bay en de oneindige wuivende graanakkers weer terug naar Craster, en een diep slaapje bij de tent, gaan we naar St. Mary's Church in Low Newton, waar een concert zal zijn met pipes en strings, van locale muzikanten die regionale traditionele muziek spelen: echtpaar Andy en Margareth Watchorn. Het kleine kerkje zit helemaal vol types. 

Het is wel jammer dat ik geen internet heb, dan kon ik allerlei opzoeken en wat meer kennis van zaken over pipes & strings ten toon spreiden. De pipes zijn een soort doedelzak, maar de Schotse doedelzak was een oorlogsinstrument om de soldaten op te zwepen. Deze pipes zijn wat lieflijker van geluid, en wat wat rijker en genuanceerder qua harmonie dan de doedelzak. Gelukkig maar. Andy en Margaret hebben allebei diverse instrumenten, tot Zweedse pipes aan toe. Ze zijn echte verzamelaars. Het is heel heel leuk. 

In de pauze raken we aan de praat met een dame uit Sheffield. Haar dochtertjes roepen: 'Were you in the Jolly's Arms? We saw you! We saw you!' Zij logeren in een allerschattigste herberg met witte huisjes: The Ship Inn.  Een perfecte locatie aan het strand voor de volgende Familiedag! Of de 60e verjaardag.

Zie: http://www.pipesandfiddle.co.uk

Geen opmerkingen: