zaterdag 27 februari 2016

Bananen


Ik hang met Schoonmama aan de lijn, die onder andere vertelt dat ze een pot mangochutney heeft gekocht bij AH. De mangochutney die ik ooit voor haar gebrouwen had was zo lekker! Ik voel me gelijk een beetje schuldig, dat ik nooit meer chutney voor haar maak. Ook niet voor mijzelf trouwens. Elke keer als ik een mango koop ligt hij zo lang op de fruitschaal dat hij uiteindelijk op gaat bij het fruithapje des avonds. Ik heb nog wel bananen, zeg ik. Bananenchutney, zal ik dat maken? Nee, zegt ze, bananen zijn melig. 

Onmiddellijk op zoek. Nee hoor, zeg ik, bananenchutney is helemaal niet melig. Kijk!

Men neme: 2 bananen, 40 gr dadels in stukjes gesneden, 1 grote ui gesnipperd, 1 wortel geraspt, 1 tomaat in blokjes, 40 gr bruine suiker, kerrie, zout, gemberpoeder, foelie, 1/8 liter azijn. Alles in de pan, half uur koken. Afkoelen. In potjes doen.

En dan naar Schoonmama brengen.

Geen opmerkingen: