zaterdag 27 februari 2016

De Loop der Dingen

Eigenlijk kunnen we allebei het best dagjes uit in ons eentje, weten we van onszelf en elkaar, maar een stukje dagje uit sámen is misschien ook wel eens leuk. En zo kuieren Leen en ik ineens getweeën te Amersfoort. We kennen Amersfoort niet, maar we gaan naar Kunsthal KAdE naar de tentoonstelling De Loop der Dingen.

We komen allebei met de trein. Er blijkt achter station Amersfoort (foto) een geweldig nieuw stukje aan de Eem ontwikkeld te zijn, dat zowel uit futuristische nieuwbouw en winkels en cultuur bestaat, als ook uit rommelige stukjes met ruime hippe horeca. Restaurant Zandfoort bijvoorbeeld is een soort loods en heeft buiten een grote zandbak, een strand, met speeltuin en picknickbanken en barbecue.

Amersfoort is ontzettend leuk. Dat wist ik eigenlijk helemaal niet. Het stationsgebied is zo dor, dat je die stad niet in wilt. Twee jaar geleden ontdekte ik er echter Museum Flehite, de winkelstraat en de eindeloos pittoreske oude beeldschone binnenstad. Nu ontdek ik een nieuw stukje dat een levendige vrolijke welkome sfeer heeft met veel openbare ruimte, ook voor niet-consumeren.

Als we het Museum uit hebben - waarover later meer - lopen we de oude binnenstad in. Ik merk dat ik winkels wil kijken en dat Leen nog alle andere musea wil zien. Dat past niet. Dan nemen we maar weer afscheid. Het is ons toch maar mooi gelukt; het waren mooie uurtjes uit.

Geen opmerkingen: