donderdag 18 februari 2016

Parkoverleg

We hebben  de tweede werkgroep vergadering over het plantsoen. Tevens afsluitend en besluitvormend. Er zitten natuurlijk veel te veel wensen in het plan in verhouding tot het beschikbare geld. Er moeten keuzes gemaakt worden. Er worden bedragen aan de onderdelen gehangen. De vlonder voor ons huis kost 50.000 euro. De fontein 40.000 euro.  Een bloemenlimt door het hele park 25.000. Het speelbos 30.000. Enzovoort. Zeggen: Móet die fontein wel 40.000 euro kosten, of kán die vlonder niet voor de helft van de prijs, dat mag niet.

Zo loodst de Gemeente het plan dat ze zelf tot in detail heeft uitgewerkt gewiekst door onze 'werkgroep' heen. Eigenlijk hebben we niet zo veel te zeggen, er is geen tijd om iets te veranderen. We moeten in subgroepjes van mensen die elkaar niet kennen in 10 minuten beslissen wat wel en wat niet.

Er is iemand die geen fontein wil want dan moet hij steeds plassen. Er is iemand die geen bloemenlint wil want hij is bang dat hij dan de vijver niet meer ziet. Er is iemand die het hondenpoepdriehoekje voor haar deur weg wil, maar daar luistert niemand naar. En zo komt er een besluit dat als het doorgaat zo in september uitgevoerd gaat worden. Volgend voorjaar gaan we ervan genieten, verwachten ze.

Na afloop zeggen wij van de Initiatiefgroep tegen elkaar: Het is allemaal geweldig wat er gebeurt, en wij zijn trots op ons, maar eh, kwamen we vorig jaar niet bij elkaar omdat we de bankjes in het plantsoen, het zwerfvuil en de hondenpoep zo vies vonden? In het nieuwe plan doen ze niets aan de hondenpoep en het zwerfvuil én zijn er geen bankjes meer. Ze hebben ons wel heel knap gemanipuleerd. 

Maar hoe dan ook: we vinden het toch leuk dat het park opgeknapt wordt.

Geen opmerkingen: