woensdag 24 februari 2016

Thirza and her Big Band

Jongste Nichtje haar droom komt uit. Ze mag zingen voor een big band, het Utrechts Jazz Orkest. Het optreden (de gig) is De Winkel Van Sinkel, in de 19e eeuw een warenhuis van Anton Sinkel, daarna heel lang een bank. Het is een geweldig leuk hoog historisch pand met imponerende zuilen. Ik kom daar nooit. (Rijmpje van vroeger: In de Winkel van Sinkel is van alles te koop. Hoeden en petten en damescorsetten.) Op het menu staat een korte geschiedenis. Het eerste filiaal van de Winkel van Sinkel opende aan de Nieuwendijk in Amsterdam. Het adres daarvan is wat daar nu de Hema is. Dat is een grote betonnen doos. Maar dit terzijde.

Ik ben vergeten welke nummers Thirza zingt. Ik noem haar naam nu maar, want ze heeft het in zich om heel beroemd worden. Ze doet het fantastisch voor de band met blazende heren. Haar stem klinkt als een klok. Je verzint het niet, maar een big band is een heel goede habitat voor haar. Nichtje uit Nijmegen is er natuurlijk ook, apetrots op haar zusje. Ze zegt: Knap hè, dat Thirza boven die band uit kan zingen! Bloedserieus. Na afloop zien we Jongste Nichtje omzwermd worden door jonge aanbidders.

Broerlief is ook gekomen. Hij gaat het optreden streamen zodat de Geschwister in Hilversum en Mecklenburg real time mee kunnen genieten. Dat fenomeen kende ik nog niet. Weer wat geleerd. Wel kan ik een videootje maken en ik ben na afloop wel een uur bezig dat op YouTube te krijgen.

It could happen to you

Geen opmerkingen: