woensdag 3 februari 2016

Vegetarische kip

Even iets heel anders. Kip. Ik koop altijd biologische kip, want ik wil echt geen plofkip eten. Eigenlijk zou ik meer vegetarisch willen eten, maar ik houd nogal van vlees en vis. Dus koop ik biologisch. Ook karnemelk en koffiemelk. En fairtrade. Je doet wat je kan. Er zijn mensen die zeggen dat je belazerd word als je biologische producten koopt, maar dat is dan maar zo. 

De biologische kip van AH vind ik echter krankzinnig duur. Vandaar dat ik vandaag eens kipstukjes van De Vegetarische Slager koop. Onze AH heeft vier producten van De Vegetarische Slager. Dat vind ik al heel wat, maar op hun eigen website staan er veel en veel meer. Zij zeggen sojaproducten te maken die qua textuur precies op vlees lijken. Spekjes had ik al een keer gekocht, maar die zijn echt lang zo lekker niet als échte spekjes. 

Maar deze kip! Die is echt goed. Je moet de stukjes apart lekker hard bakken tot ze bruin zijn, en dan uit de pan en pas op het laatst weer toevoegen aan de rest. Het is echt lekker. Een pakje bevat 160 gram. Raar gewicht. Teveel voor een persoon en te weinig voor twee. Maar verder zeer aan te bevelen!

Geen opmerkingen: