vrijdag 26 februari 2016

Rijbewijs (3)

Het is ook wel heel naïef, om zomaar zonder afspraak naar het Stadskantoor te gaan, meent J. Het is toch algemeen bekend dat in Utrecht alles eerst digitaal moet? Ja, wat is 'algemeen bekend'? Als  je niet in Utrecht woont, dan weet je dat toch niet? Als je referentiekader Amsterdam Oud West en Amsterdam Oost is? Enfin. Hopelijk is dit voorlopig de laatste keer dat ik hier zit. Het went al een beetje.  

Het ophalen van het rijbewijs. Er zijn hier allemaal wachtruimte, met de letters A t/m E. Ik moet ditmaal in wachtruimte B zijn. Daar hangen schermen waar je nummertje op enig moment op gaat verschijnen. De nummers zijn volstrekt ad random, er zit helemaal geen systeem in. 

Al bijna drie kwartier zit ik naar zo'n scherm te staren. Je krijgt er een stijve nek van. Maar je wil natuurlijk niet door een kleine onoplettendheid je beurt voorbij laten gaan. Ik heb nummertje B311. Op het scherm staat nu B147, B1400, B837, A387, A149. Geen idee waarom ik nog niet aan de beurt ben en wanneer dan wel. Ik had toch een afspraak? Dit is echt materiaal voor een nachtmerrie-achtig kunstenaarsfilmpje.

Geen opmerkingen: