vrijdag 6 maart 2020

Couturissime

Op naar de Kunsthal in Rotterdam omdat er een expositie is van tekenares/illlustrator Sylvia Weve, die ik erg bewonder, en er is ook een tentoonstelling met foto’s van Peter de Krom over Hoek van Holland. Maar de drukte in het museum betreft niet deze twee maar de Franse modeontwerper Thierry Mugler, een enorme publiekstrekker die geheel aan me voorbij is gegaan omdat couture niet zo’n onderwerp van mij is. Het blijkt de eennalaatste dag van zijn tentoonstelling Couturissime te zijn.


Ik ga best regelmatig naar Rotterdam omdat ik door Rotterdam lopen erg leuk vind, en dan vooral van het station naar en door dat Museumpark-in-wording. Rotterdam is helemaal zo’n geconstrueerde stad en ze doen dat telkens weer indrukwekkend. Mooi is het niet altijd, laat staan gezellig, maar wel energiek en dynamisch.


De expositie met tekeningen van Sylvia Weve over de Metamorfosen van Ovidius is maar een hoekje en bestaat uit slechts enkele panelen, dat kun je nauwelijks een tentoonstelling noemen, hoewel ik het bijbehorende boek met rijmelarijen van Maria van Donkelaar en Sylvia Weve wel wil hebben nu. Wauw. 

En de foto’s van het niksige Hoek van Holland, dat moet dan maar mijn stukje voor Museumkijker worden. 

Dan ga ik toch maar couture kijken, nu ik er toch ben, want daar komen al die mensen voor. Veel meiden ook. Deze Thierry Mugler is wereldberoemd omdat hij veel beroemde popartiesten en hun shows aangekleed heeft. David Bowie. Madonna. Lady Gaga. Beyoncé. Hij is al een couturetopper sinds 1977. 150 stukken staan er en het is multimediaal bijzonder wervelend. De mensen krijgen waar voor hun (entree)geld.


Geen opmerkingen: