donderdag 12 maart 2020

Colors

Nog wat webwinkel-avonturen. En dat van iemand die altijd bepleit bij échte winkels te kopen, om die niet verloren te laten gaan. En die zich zorgen maakt over de uitbuiting van magazijnmedewerkers en koeriers. Enfin, wel is het leuk om te ervaren dat er ook in webwinkels gewoon mensen werken die reageren als je wat vraagt. Van de lijstenmakers-webwinkel krijg ik vanochtend een mailtje dat dit natuurlijk niet uit kan, die ene passepartout à 3,30 zonder verzendkosten, maar dat ze het voor deze ene keer door de vingers zien omdat ik een nieuwe webklant ben.

Vorige week donderdag had ik in een moslimwebwinkel in Istanbul 6 moslimsjaals à €3,50 besteld - in de aanbieding voor de helft van de prijs. Dit voor het optreden van het koor. Ik heb er 25 nodig. De levertijd zou 10 dagen zijn, maar gisteren om 17 uur had ik ze. Bij de buren afgeleverd. Dus ik nam ze mee naar koor. Een beetje beducht voor kritische mensen die zeggen: ik vind de kleuren niet zo mooi. Want zelf vind ik ook de kleuren niet zo mooi. Maar ja, het is wat het is. Het heet katoen te zijn, maar ik vraag het me af. Het voelt wel lekker, het materiaal.

Dus in de pauze van de repetitie presenteer ik mijn aankoop. Iedereen meteen héél geïnteresseerd, want sjaals. Kakeldekakel. Sommige koorleden hebben vrijwillig nu al zwarte kleren aan en zo kunnen we de werking van de sjaals op hun zwarte outfit zien. Dat valt niet tegen. Sterker nog: eigenlijk wel mooi. Wel bijzonder en eigenzinnig. Mijn aankoop wordt goedgekeurd, dus nu ga ik een nieuwe bestelling plaatsen voor nog 20 sjaals. 

Nog wel zegt iemand: Kun je niet naar een winkel in de Kanaalstraat? Daar zijn blijkbaar meerdere moslimwinkels. ('Grr. Doe het zelf', denk ik dan) Die winkels zijn er ook op onze eigen Amsterdamsestraatweg. En nog eerder zou ik gaan voor de Dappermarkt in Amsterdam-Oost. Maar ik kijk wel uit, ik zie me al fietsen van winkel naar winkel, op zoek naar zulke goedkope sjaals.

Wel denk ik steeds: wat een moeite. Gaat onze voorstelling wel door met de Corona-uitbraak die wild om zich geen slaat? 

Geen opmerkingen: