dinsdag 17 maart 2020

Toespraak

Maandag rond 17u hoor ik dat premier Rutte om 19u gaat aankondigen dat er een totale lockdown komt. Álle winkels dicht behalve de supermarkten en de hele dag binnen blijven. Er zal op gehandhaafd gaan worden. Mijn bron heeft het van een vriendin-wier-vader-bij-Rijkswaterstaat-werkt-en-contact-heeft-met-crisisteams. Huh? Klinkt naar klinkklare onzin. Maar toch. Stel.

Ik denk: dat pakje naar MeckPom moet nog op de post, ik moet nog een kleine thermoskan voor als we gaan wandelen. Want nergens horeca open. We Mogen Toch Nog Wel Wandelen? Ik bespeur toch een paniek bij mijzelf. En mag ik dan ook niet meer buurttaxi rijden?

Bobby en ik zitten klokslag 19u voor de tv, net als iedereen. Bordje ovenschotel op schoot. Te luisteren naar de boodschap. We moeten allemaal Corona krijgen, dan bouwen we groepsimmuniteit op. En het gaat lang duren. En daarna naar Nieuwsuur en naar Op1. Op zoek naar kennis en houvast. Hoe weet je of je Corona hebt (gehad) als je niet getest wordt?

En ik lees alle analyses en de analyses over de analyses. Het Jeugdjournaal schijnt het schoolvoorbeeld van verhelderende journalistiek te zijn. En verder moet je het een beetje doseren.

Waar is trouwens het nieuws over Syrië, over de vluchtelingen aan de Griekse grens? 

Geen opmerkingen: