zaterdag 21 maart 2020

Uitgestorven stad

Van de week was de Utrechtse burgemeester Van Zaanen op tv, die onder meer vertelde dat de markten in Utrecht nog open zijn. Dat tot nu toe elke gemeente dat zelf kan beslissen. Dus ik hedenochtend naar de plantjesmarkt op het Janskerkhof om wat groente in de moestuinbakken te proberen. Want het is koud, maar wauw wat schijnt de zon. Het is maart, wie weet wat ze al hebben.

Omdat het zo koud is en hard waait ga ik toch met de bus. Er zitten gelukkig maar twee andere passagiers in. Bijna alle winkels in de binnenstad zijn dicht, maar de markt op het Vredenburg is inderdaad open. Waar het hier op zaterdagen altijd moordend druk is met bussen, fietsen en voetgangers is er nu alle lucht en ruimte. Heerlijk. Ik kuier om het nieuwe oude postkantoor heen. Afgelopen weekend zou de opening van de bieb geweest zijn geweest. Boekhandel Broese staat in de steigers, maar geen mensen aan het werk. Bever Buitensport zit er al wel in. 

De stad is vrijwel uitgestorven. En wat is die plantjesmarkt sprookjesachtig.Heel mooi wel, moet ik zeggen. Wat een lieve leuke mooie stad, Utrecht, zo zonder meutes.

Lege terrassen en rustige winkelstraten in Utrecht door coronavirus

Geen opmerkingen: