zondag 29 maart 2020

Digitaal

Het wordt een beetje veel, al die online troost, de filmpjes, de initiatieven. Ik was best van het online, maar met het bijhouden van het (wereld)nieuws en het lezen van alle lieve boodschappen overal en nergens zet ik mijzelf nu op rantsoen. Wandelen, fietsen, tuinieren, pianospelen en tekenen / en af en toe wat binge-watchen - is beter voor lichaam geest en ziel.

Met de actie beertjes-in-het-keukenraam heb ik trouwens wel meegedaan en inderdaad lopen er gezinnen met kleine kindjes langs die enthousiast wijzen en foto’s maken. Ik was niet zeker of dit lievelingspopje van mij wel een beertje is, maar de kindertjes doen er gelukkig niet moeilijk over. 

Vooral op muziekgebied komen er veel initiatieven langs. Bij ons dameskoor was er de constatering hoe zeer we het zingen en elkaar missen en een voorstel/rondvraag of sommigen misschien in groepjes van drie wilden oefenen, maar dat werd afgeketst. Nu is er een idee om via Zoom of Google Hangout vormen van samenzang te proberen. Ik weet niet, op dit moment word ik daar niet blij van, doe mij maar een clubje van drie in een park of een muziekkoepel. Waar is trouwens een muziekkoepel in Utrecht? Park Lepelenburg?

Geen opmerkingen: