vrijdag 13 maart 2020

Heet van de naald

Dezer dagen ben ik een beetje verslaafd aan het nieuws. De feiten. De meningen. De ontwikkelingen. Vanmorgen een goed stuk in HP/De Tijd van Ilja Pfeiffer vanuit Italië. Hoe de meningen per dag kantelen. hoe goed de gezondheidszorg is in Lombardije, veel beter dan in Nederland. En hoe het daar volkomen over de kop is nu. Wat er met de doodzieke Corona-patiënten aan de hand is. Dat artsen en verpleegkundigen moeten kiezen welke patiënt wel en wie er niet aan de zuurstof mag. leven en dood. Dat Hongkong zo weinig Corona-uitbraak heeft omdat iedereen van meet af aan al vrijwillig thuisblijft. 

Het hamsteren van wc-papier. Ik was niet op het idee gekomen. Brood hamsteren ze ook hier. Gistermiddag was bij AH al het brood op. In andere wijken is ook al het meel op. Misschien zijn er niet zoveel broodbakmachines in Zuilen. 

Op de groepsapp van de taxi een melding van een chauffeur dat hij snotterig en verkouden is en nu dus maar beter niet kan rijden. Of iemand in kan vallen. Ik meld me aan.

Mijn laatste ritje is met een Iraanse vrouw, ooit vluchteling en sinds 23 jaar in Nederland, en die vindt dat Nederlanders zo overdrijven. ‘Iedereen klaagt. Jullie weten niet half hoe gelukkig je bent! De zon schijnt, je kunt alles kopen.’ 

Ik app de voorzitster van ons koor of ik de kerk waar we zouden gaan optreden zal bellen over ons optreden. ‘Doe nog maar even niet’, zegt ze, ’we zijn in het bestuur nog aan het delibereren.’ ‘Je kunt wel oneindig delibereren’, bemoei ik me, ‘maar als de kerk zegt dat het niet doorgaat dan hoeven jullie niet meer te delibereren.’ Dus ik bel toch. De kerk heeft inderdaad net besloten dat ze alles cancelen. Het is nog onduidelijk of de koorrepetities in het Stedelijk Gymnasium wel doorgaan.

De fitness wordt afgezegd.

De retraite over twee weken wordt afgezegd. 

Bij de AH is alle wc-papier inderdaad op, alle rijst en pasta, brood, afbak broodjes, bijna alle groente. De Turkse groenteboer heeft echter nog alles, dus daar is het nu ook waanzinnig druk. En het wc-papier in groot verpakking bij het Kruidvat hebben de hamsteraars nog niet gevonden.

Kleine mini-voorbeeldjes van het land in rep en roer.


Geen opmerkingen: