maandag 23 maart 2020

Vragen

Tienhoven
De Buurttaxi is er per heden mee gestopt. We konden de 1,5 m afstand niet garanderen in de auto. Het is goed maar jammer. Voor de klanten en voor ons chauffeurs net zo zo goed. We beleven en ontlenen er toch wat aan. 

Wat nu? Werkelijk al mijn bezigheden buitenshuis zijn nu gestopt. Best onrustig. Lezen en tekenen willen niet. Ik lees de hele dag nieuws en kijk alle filmpjes die vriend(inn)en op blog of op Facebook zetten. Nogal tijdrovend. En niet echt inspirerend. Maar ja, er zijn geen collega's op clubgenootjes meer voor de dagelijkse keuvel bij het koffieapparaat. Ik moet steeds denken aan de roman De Wand van de Oostenrijkse schrijfster Marlen Haushofer. Het is een boek uit 1968 en sindsdien een paar keer  herontdekt. Misschien moet ik die eens herlezen.

Zelf kan ik niet bedenken wat er op tegen zou kunnen zijn om bij een vriendin of zus in de tuin een kopje thee te drinken, maar heden ten dage weet je niet welke policy mensen aanhangen. Frau Merkel vindt ontmoetingen van meer dan twee personen ongewenst, maar één-op-één mag nog, zelfs in Duitsland. Dus ik app aan Zus1: 'Hoe is het voor jullie als ik naar Hilversum kom fietsen en dat we dan een kopje thee in de tuin doen?' Leuk, zegt ze, zolang we maar op 1,5 meter afstand zitten. Ik blij, hier denken we tenminste gelijk over. En vanavond na de persconferentie zien we wel weer verder.

Heerlijke opluchtende fietstocht langs de Maarsseveense en de Tienhovensche Plassen. Wat is het daar toch mooi. En dan een kopje thee en wat uitwisseling van zorgen en ervaringen, wat wil een mens nog meer?

Arjen Lubach is nu leidend. Hij is helder in de instructies. Helderheid is wat de mensen nodig hebben.



Geen opmerkingen: