zondag 22 maart 2020

De paden op

We gaan een rondje fietsen. Dan kom je nog minder dicht in de buurt van mensen dan wanneer je wandelt. Langs de Vecht naar Breukelen en van daaruit via De Strook bij Loosdrecht door de Bethune Polder weer terug. Het is wel weer stralend zonnig maar we hebben grotendeels een niet mis te verstane ijzige oostenwind tegen. Brr.

Bij De Strook onder Loosdrecht zitten enkele hoopjes mensen in het gras, gezinsgewijs gegroepeerd. Bammetjes en koffie mee. Alles even goed en braaf en ver van elkaar. Op de fiets.

Er mag heel veel niet maar wat er nu echt niet mag? De instructies zijn toch een beetje multi-interpretabel. Je moet binnen blijven en mag alleen naar de supermarkt. Tot nu toe heb ik een paar lange wandelingen gemaakt in volstrekt lege natuurgebieden. Ik begrijp niet wat daar op tegen is. Gisteren was er een toevloed aan dagjesmensen op de stranden, dat snap ik dat dat gevaar van besmetting in zich draagt, en vandaag roept Natuurmonumenten op niet meer de natuur in te gaan. Wat is hun argument? De vele mensen op de volle parkeerplaatsen. Je mag niet in het OV, dat is bedoeld voor werkende mensen. Maar de buschauffeurs juichen als er eens iemand instapt. 

Geen opmerkingen: