woensdag 18 maart 2020

Ronde Venen

Vandaag doen Will en ik een wandeling vanaf station Breukelen, westelijk van de A2. 14 km. Het is eigenlijk best dichtbij, maar door de A2, het spoor en het Amsterdam Rijnkanaal gevoelsmatig heel ver weg. 

Er is halverwege de wandeling  normaliter wel horeca, in een tamelijk bijzonder paviljoen aan de Veenkade, De Grote Sniep genaamd  maar nu is dat natuurlijk dicht. Een leuk doel - ooit weer eens - voor een fietstocht. Meestal eten we een soep en/of een broodje kroket halverwege. Nu hebben we allebei een thermoskan mee. En boterhammen.

Het gebied is allemachtig prachtig, een heel leeg gebied, ooit moeras, onder Vinkeveen en Ter Aar, boven Kockengen en Portengen. Of laten we zeggen: het wórdt allemachtig prachtig. Ik weet niet zo goed hoe het heet waar we zijn. We zitten op de grens van gemeente Stichtse Vecht en gemeente Ronde Venen. Vanaf Vinkeveen naar het zuiden heet het de polder van Demmerik. Het is provincie Utrecht. Staatsbosbeheer is druk doende hier allemaal nieuwe natuurgebieden aan te leggen zodat dat eendimensionale weideland weer bloem- en vogelrijk wordt. Een vogelaar wijst ons op de grutto’s . 

Wandeling:

Geen opmerkingen: