dinsdag 30 juni 2020

Berlijn

Ik heb drie dagen Berlijn geboekt via Airbnb. En daarna ga ik met twee Geschwister naar onze zus in MeckPom. In augustus. Heel opwindend vind ik het allemaal. Zomaar weer even en route. Ik ga logeren in een appartementje in de wijk Moabit in Berlin-Mitte, toevallig om de hoek bij Neef Kwek die inmiddels Rechtenstudent is - al bijna weer Rechtenstudent-àf. Wat vliegt de tijd. 

Sommigen doen een beetje tobberig over het leven in de grote stad. Dat is goed te begrijpen als je zelf in een dorp of op het platste platteland woont en de geest vooral via tv gevoed wordt door beelden van demonstraties tegen Corona-regels in steden waar de politie handhaaft. Maar in de stad kun je even alleen zijn als op het platteland. En net zo onder de mensen verkeren in kerken en koren, om maar wat te noemen.

Leg maar eens uit hoe rústig het overal is, ook in de stad. Nog steeds. Nee ik ga ook niet in een trein of bus. Ik ga kuieren langs rivieren en door parken. En ‘s avonds kook ik mijn eigen potje. Misschien een keer een Döner. Ik ga mijn ogen uit kijken. Mij laven. Misschien naar een Museum, of een Tiergarten, daar is door de strenge 1,5m-regels waarschijnlijk ook ruimte te over. Misschien huur ik een dag een fiets. O wat heb ik zin.

Geen opmerkingen: