woensdag 24 juni 2020

Koorzangers

Bobby komt thuis met wat hij in de auto op het Radio1-Journaal van 18u  heeft gehoord: Koren-Mogen-Weer-Zingen. Volgens onze dirigente is dat echter een té kort-door-de-bochte samenvatting. De koren  hebben zelf een protocol opgesteld met regels voor binnen en buiten. Er zijn -  weet de dirigente - meer mensen lid van een koor dan van een voetbalclub. Nu staan volgens haar wij koorzangers ineens op de kaart.

We hebben weer een Zoom-zing-avond. Gisteren hadden we ook al een kopje kov op het terras met van het koor wie wilde, en dat waren er wel twaalf. Het zal allemaal wel weer goed komen, zeggen we, al weten we nog niet hoe wat en waar. Niet iedereen is er. Twee gaan het koor verlaten, een ligt in scheiding, twee hebben gebroken ledematen, een heeft een uiterst kwetsbare partner die niet wil dat zij naar het koor gaat... 

Het dunt zo wel uit. Desondanks is muzieklokaal waarin we oefenden waarschijnlijk niet groot en hoog genoeg. Misschien gaan we volgende week zingen bij iemand op haar volkstuin.

Lees verder:
- Protocol van het Koornetwerk




Geen opmerkingen: