woensdag 17 juni 2020

Blotevoetenpad

We gaan naar het Blotevoetenpad, een vrolijk pad van Staatsbosbeheer. Leuk voor kindjes en hun ouders en ook voor mensen van zestig. Bloeiende graslanden vol kikkers, libellen, zwanen, vlinders... alsof je in het kinderboek Ot en Sien bent. Als een droom. We doen na afloop een thee in de Blotevoeten Theetuin van Staatsbosbeheer. Ontzettend leuk plekje. Ik begin zo een loflied op het sinds 2010 zo vernieuwde Staatsbosbeheer.

Eén paar minuten wandelen we langs het riviertje de Lauwers, dat ooit een heuse rivier was die naar de Lauwerszee en Lauwersoog stroomde. Zoet water uit, zout water in. Nu is het meer een onooglijk beekje. Het vormt hier de grens tussen Groningen en Friesland.

Op zoek naar een plaatje van de theetuin, want die heb ik niet gefotografeerd, stuit ik op een treurig verhaal van een echtpaar, dat daar om de hoek bij Het Blote Voetenpad gedurende vijf jaar een succesvolle theetuin gerund heeft, theetuin Schots & Scheef, en op enig moment in álles was tegengewerkt door de Gemeente Grootegast, zeggen ze, die alle vergunningen afwees en tegenwerkte tot ze uiteindelijk maar gestopt zijn. 

En toen kwam niet veel later Staatsbosbeheer met deze theetuin. Is daar een verband? Zij denken van wel.

Lees verder over de Theetuin Schots en Scheef: http://www.schotsenscheefopende.nl/de-theetuin/openingstijden/

Geen opmerkingen: