dinsdag 23 juni 2020

Stadsstranden

Het wordt steeds opwindender in de buitengebieden van Utrecht. Met name onze eigen wijk Zuilen. Het ene na het ander ‘stadsstrand’ opent. Als Utrecht iets ontbeert is het wel zee en strand, mogen we wel zeggen. Zee kunnen ze hier niet maken, maar strand wel. Nou ja strand, het zijn vooral terrassen. De ‘stadsstranden’ komen allemaal aan de prozaïsche waterwegen Amsterdam-Rijnkanaal en Merwedekanaal.

Er bestaat al enige jaren het stadsstrand Oog in Al op de plek waar deze beide kanalen bij elkaar komen. Voor mij is het iets te hip met festivals voor jongeren met bijbehorende muziek, maar dat kan een vooroordeel zijn, want dat heb ik nooit gecheckt.

Bij de voormalige Werkspoorkathedraal hadden we al het leuke biercafé De Leckere, op loopafstand van ons huis, daar komt nu een groot terras De Werkspoorkade bij. En als je de spoorbrug de Demkabrug oversteekt is daar nu ook een strand. Op het bedrijventerrein Lage Weide. Nog prozaïscher dan je je kunt voorstellen. Dat gaat Demka Kade heten. Overdag is het daar geloof ik een bedrijfsverzamelpand, waar zzp-ers ook voor hun werkafspraken hip kunnen afspreken, en ‘s avonds is het dan open voor de omwonenden. Voor ons op loopafstand dus, maar wel ook nog even die spoorbrug over klimmen.

En nu lees ik dat Villa Jongerius aan het Merwedekanaal ook een stadsstrand gaat openen. Het kan niet op. Ik ga ze allemaal bezoeken. Wie gaat er mee?

Geen opmerkingen: