dinsdag 2 juni 2020

Buurttaxi

Kent u die mop over die chauffeuse die zo graag weer voor de Buurttaxi wilde rijden? Het zou weer van start gaan met spatborden en tal van veiligheidsregels, vanochtend. Ik was de eerste die zich aangemeld had. Veel chauffeurs durven nog niet, dus we beperken de ritten vooralsnog tot dinsdag woensdag en donderdag. 

Het had nog allemaal voeten in de aarde, want ik kon vrijdag ineens niet meer in ons werkrooster. Dat loopt vast als ik op ‘bewerken’ klik, en weer en weer. Grr. Andere browser openen, nieuwe inloglink aangevraagd... Het ligt niet aan mij, maar dan dénk ik wel mooi dat iedereen denkt dat t aan mij ligt. Enfin, uiteindelijk krijg ik gisteren het rooster op de iPad weer aan de praat.

Maar vanmorgen sta ik om 08.30u paraat, blijkt de taxi niet te mogen rijden. Wat is er aan de hand? Jeroen legt het je wel uit, zegt de telefonist van de dag. Maar Jeroen is niet zo helder in zijn uitleg. De RDW heeft de auto niet vrijgegeven, zegt hij. Huh? Ja de RDW moet de auto vrijgeven. Het ligt niet aan ons. Nu duurt het nog 24 uur. Huh? Nou ja, ik moest maar weer naar huis. Gelukkig kan ik weer in het rooster en is er woensdagmiddag nog een chauffeur gewenst. 

PS. De RDW moet bij de ‘contactberoepen’ - waar de taxi’s blijkbaar ook onder vallen - de aangebrachte veiligheidsmaatregelen - de spatborden - checken op veiligheid. https://www.rdw.nl/over-rdw/nieuws/2020/onderzoek-voertuigveiligheid-afschermingen-in-voertuigen

Geen opmerkingen: