zaterdag 13 juni 2020

Göran

Gezien: de Netflix-miniserie The most beautiful hands of Delhi. Bijzonder onderhoudend en vermakelijk. Hoofdpersoon is de 52-jarige Zweed Göran, een beetje een loser, 52 jaar, journalist, gescheiden, raakt zijn baan kwijt. Met een kennis gaat hij op een groepsreis naar India. Maar hij drinkt kraanwater en wordt daarvan zo ziek dat de groep hem achterlaat.

Dan ontmoet hij Yogi die nog bij zijn dominante moeder in een enorme villa woont en die neemt Göran onder zijn hoede. Yogi is enerzijds een gelovige hindoe maar ook een opgewekte flierefluiter die overal een oplossing voor vindt. En Göran ontmoet Preeti, de mooiste vrouw van Delhi die een handensalon heeft. 

Hij wordt stapelverliefd en ze krijgen een geheime gepassioneerde relatie. Preeti is echter getrouwd met een stinkend rijke textielhandelaar, in wiens fabrieken kinderarbeid plaatsvindt. Göran gaat daar achteraan en gaat het onthullen. Och het is zo’n leuke film. Drie afleveringen slechts, dus na één avond binge-watchen is het klaar.

Geen opmerkingen: