maandag 29 juni 2020

Uithijgen

Bobby en ik hebben een beetje last van vadzigheid. We hangen veel op de bank, lezen, muziek luisteren, film kijken, allemaal heel cultureel en spiritueel verantwoord maar al die maanden zonder sport doen ons fysiek geen goed... Wandelen doe ik veel, en e-biken, daar kan ik mezelf een beetje mee sussen, maar dat doe ik zeker niet uptempo. Bobby beweert al weken dat hij wil gaan rennen, maar hij begint het niet. Ik wil helemaal niet rennen, zeg ik, ik voel mij Plofje-de-Olifant. En elke keer als ik vier dagen of twee weken intermittent fasting heb gedaan of wijs eten en drinken dan zondig ik een keer en dan ben ik de discipline weer kwijt. Kortom de coronakilo's.

Natuurlijk heb ik het beginnenshardloopschema nog, uit het boekje van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) (2e druk 1996). Hoe vaak heb ik dat niet gevolgd? Ik kwam altijd tot week 8 en daar bleef ik dan een paar maanden in. Nee ambitieus ben ik niet. De laatste keer dat ik het op mijn blog zette was in 2009. Ik weet dat ik van 2010-2011 in Amsterdam-Oost langs het Amsterdam Rijnkanaal liep. Daar haalde ik het sluisje. En weerom. Natuurlijk zijn er nu honderden nieuwe schema's online te vinden, maar aan deze ben ik gehecht. Maar misschien helpt het tegen de vadzigheid.

We hebben het er over bij een mini-zondagmiddagwandelingetje naar de Vecht. Voor de frisse lucht. En dan  geschiedt het wonder. Bobby loopt 's avonds tot de rotonde aan het eind van de De Muinck Keizerlaan en weerom, ik doe het vanmorgen vóór het douchen Dag 1 van mijn KNAU-schema. Ik doe dat zonder te checken, en loop te kort. Je moet víer blokjes van 2 minuten hollen en ik deed er maar drie, want zo herinner ik mij dat. Maar toch, ik doe het. Eerste stukje van huis tot de rotonde. 2 minuten hollen, 2 minuten uithijgen, dan van de Vecht naar de Scouting, en dan van het trekpontje weer naar huis. Het moet Oud-Zuilen  kunnen worden.

Geen opmerkingen: