maandag 22 juni 2020

Patronen

In Drachten kocht ik op de hobbyafdeling van Boekhandel Van der Velde een pakje met sjablonen. Ik weet niks van sjablonen, maar het trok me. De blokhut was veel te klein om te tekenen, daar heb ik een (liever nog: twéé) grote lege tafel(s) voor nodig, dus ik dacht: Help! Misschien ga ik wel nooit meer tekenen.

Nu ik weer thuis ben ga ik er onmiddellijk mee experimenteren. Wat te doen met sjablonen? Dit is wat ik deed. Het is net als bij mandala's flink doorwerken voor je ergens bent, maar als je klaar bent is het resultaat doorgaans aardig verheugend, ook als weet je niet wat het is.

Bobby vindt het een stoffenpatroon. Het resultaat is losser dan mandala's. Ik zou de blokhut er op kunnen tekenen, maar misschien verpest ik 'm dan.

Ik heb gewoon met waterverf en kleurpotlood gewerkt, en geknoeid, maar nu ik achteraf wat filmpjes zoek over werken met sjablonen zie ik dat het vooral gebruikt wordt voor meubeltjes opfluffen, en voor handlettering en Art Journals. Je hebt er speciale tamponeerkwasten voor en waarschijnlijk ook dikkere verf. Mensen maken er ook ansichtkaarten mee. 

Geen opmerkingen: