zondag 14 februari 2021

Bijstellen

Een half jaar geleden maakte ik een fietstochtje met K. die toen nogal wanhopig was, want zij moest lesgeven via Zoom. Ze is tamelijk digibeet en ze blokkeerde geheel. De tweede en derde les gingen gelukkig al veel beter en inmiddels is het geen issue meer. Het is natuurlijk allemaal een kwestie van wennen en leren.

Ik vertel dat ik sinds twee weken op een aantal zoom-activiteiten heb ingetekend, waaronder dus het 'Zing op Zondag' en op een meditatiegroep. Daarbij vond ik het uiteengaan in groepjes van (slechts) drie deelnemers het spannendst. Je kon gedurende 20 minuten uitwisselen van het thema van de meditatie bij jou opgeroepen had. Met drie is er  geen ontkomen aan, je móet wel meedoen. Maar juist dat uitwisselen bleek het leukste stukje van de hele bijeenkomst. Ik was met een meneer uit Groningen en een mevrouw uit Overvecht en we ontboezemden hoe we in periodes van diepe dalen uit het dal gekomen waren. Na afloop bedankten we elkaar recht hartelijk voor de ontboezeming

K. doet nu mee aan een Zoom-groep met theater-improvisatielessen, onder leiding van een vrouw die dat soort lessen normaal live bij bedrijven en organisaties doet. En hoe leuk dat is. Het is allemaal een kwestie van de kritische stem een beetje laten vieren en welgemoed nieuwe terreinen betreden, concluderen we. Niet almaar ja-maren, maar een beetje meebewegen. Af en toe speels met vreemd gezelschap beurt enorm op.

Deze zondagochtend moet ik mezelf even peppen om weer in te loggen bij de zangles, maar ik heb geoefend en doe voor zover dat gaat uit volle borst mee. En het is hartstikke leuk.

Geen opmerkingen: