zondag 21 februari 2021

Slagbomen

Wat een blije sfeer vandaag. Het is stralend zonnig en ongekend warm voor de tijd van het jaar, 16 graden geloof ik, dus heel Nederland doet zijn ommetje. Bobby en ik doen een rondje Haarzuilens. Vorige week was ik nog hier met sneeuw en ijs. 

Bij de boomgaard met de vele picknickbankjes zitten en liggen allemaal blije jonge gezinnetjes. Happy happy happy, zo’n dag. Wel vind ik dat er meer bankjes onderweg moeten komen nu het aantal wandelende mensen zo toeneemt. Nu zijn ze allemaal bezet. Maar waar kun je ‘meer bankjes’ bepleiten? 

Enige minpuntje: er  staan ineens slagbomen. Er komt hier van Natuurmonumentenwege betaald parkeren op de parkeerplaats naast de 'beleefboerderij' Geertje’s Hoeve, €1,75 per uur, dat vind ik minder leuk. 

Even zoeken levert op: Haarzuilens is de tweede locatie in Nederland waar Natuurmonumenten betaald parkeren invoert. Leden van Natuurmonumenten mogen er wel gratis staan. Individueel lidmaatschap kost €3 per maand. Argument van Natuurmonumenten is dat ze er recreatieve voorzieningen van betalen, zoals paden, routes en bankjes. Há, dan ga ik ze maar eens om extra bankjes vragen. Er valt te lezen dat ook de eigenaren van Geertje's Hoeve nogal ontstemd zijn. Zie: https://www.ad.nl/utrecht/primeur-in-regio-utrecht-in-dit-natuurgebied-moet-je-voortaan-betalen-voor-een-parkeerplek~ad560d12/

Gelukkig heeft Natuurmonumenten geen plannen om andere gebieden in de regio Utrecht van een slagboom te voorzien. En Staatsbosbeheer en het Utrechts Landschap voeren geen beleid voor betaald parkeren. 

Geen opmerkingen: