donderdag 11 februari 2021

Koor

We zijn met tien deze avond. Onze dirigente heeft de vraag opgepakt. Het is fijn weer even samen te zijn ook al zijn we nog maar met tien van de twintig overgebleven leden. 

De dirigente zet zichzelf wonderlijk genoeg op stil (mute) als we gaan zingen. Ze laat een geluidsbestand meelopen, een van de stemmen. Dan heb je thuis nauwelijks houvast. ‘Er zingt bijna niemand mee’, zegt ze verbaasd.

Zal ik haar vertellen hoe de andere dirigenten online les geven? Die ik de afgelopen weken uitgeprobeerd heb. Die begeleiden live aan de piano. Zingen mee. Hebben zich ingeleefd in de kwakkelende zanger thuis. Dat gaat beter dan dit. Of is dat ongevraagd advies?

Wat heeft iedereen toch verschillende verlichting in haar ‘studeerkamer’. Zelf licht ik als een engeltje op. Wel mooi.

Na afloop wil ik deze foto naar de Whatsapp-groep van het koor appen, maar stuur hem per ongeluk naar de coördinatrice van the Red Cross. ‘Je beeldbelt!’ reageert ze verrast. Want voor haar ben ik iemand die niet wil/kan videovergaderen. Ik krijg niet uitgelegd dat het het programma Teams is dat bij niet naar verwachting werkt, maar Zoom wel. Dat hoort ze niet. Zij vergadert via Teams. Nu hoort ze het wel. Zullen we eens via Zoom gaan vergaderen, vraagt ze. Ja!

Geen opmerkingen: