dinsdag 9 februari 2021

The Nest

In de laatstleden slapeloze nacht zag ik de hele vijfdelige BBC tv-serie The Nest. Ik wilde in eerste instantie naar een nieuwe jaargang van de Noord-Engelse detective-serie ‘Vera’ kijken, maar die types vond ik bij nader inzien te creepy voor in een slapeloze nacht.

‘The Nest’ speelt in Glasgow, Schotland. Eigenlijk maar ietsje noorderlijker. Een jong succesvol en liefdevol echtpaar Emily en Dan heeft een probleem: zij kan niet zwanger worden, alle moderne voortplantingstechnieken ten spijt. Dan botst ze op straat met haar dure auto letterlijk op een jong meisje, die aanbiedt dat zij wel draagmoeder wil worden. Om de strenge Britse regelgeving rond het draagmoederschap te ontlopen laten ze dat bij een kliniek in Oekraïne doen.

Er zijn veel ingewikkelde verhaallijnen, en wonderlijke personages, het lijkt ook helemaal mis te gaan met dat meisje dat ze in huis nemen, er komen rechercheurs, politie-agenten, maatschappelijk werkers, spittende journalisten en advocaten aan te pas. Het verhaal is af en toe heel ongeloofwaardig, maar de personages en het spel zijn mooi. Vooral de tienermoeder Kaya, gespeeld door Mirren Mack. Uiteindelijk komt alles soort van goed. 

‘The Nest’ is sinds 5 februari te zien op vrijdagavonden om ca 23.15u op NPO2. Aflevering 1 is hier terug te kijken. De hele serie is vooruit te zien via NLZiet. 

Geen opmerkingen: