maandag 22 februari 2021

Homeland

We kijken weer naar 'Homeland’, seizoen 8, laatste seizoen. Weer helemaal verslaafd aan Carrie. Nu doen we elke avond slechts één aflevering, want zo’n seizoen is zo voorbij. Het is wederom bloedstollend spannend in Afghanistan.

Aan het eind van het vorige seizoen belandde Carrie in een Russische gevangenis. Maandenlang was ze opgesloten zónder medicatie voor haar bipolaire stoornis. Toen haar mentor Saul Berenson haar eindelijk wist te ruilen voor Russische gevangenen, herkende hij haar niet meer terug. In dit laatste seizoen is Saul benoemd tot veiligheidsadviseur van de nieuwe president Ralph Warner. Warner wil eindelijk vrede sluiten met Afghanistan en vraagt Saul om het gesprek met de taliban aan te gaan. Saul heeft daar iemand bij nodig die als geen ander weet hoe het er in het Midden-Oosten aan toe gaat. Carrie dus.

Carrie is lichamelijk dan wel hersteld van haar zware gevangenschap, geestelijk heeft ze nog een lange weg te gaan. Zo lijdt ze onder meer aan gedeeltelijk geheugenverlies. Toch wil Saul haar in Kabul hebben en hij zet alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Het is alleen de vraag of de twee elkaar kunnen vertrouwen en hoe hun mentor-protegérelatie zich verder ontwikkelt. Nu rijzen er twijfels over háár vaderlandsliefde. 

Trailer:

Geen opmerkingen: