vrijdag 26 februari 2021

Te Warfhuizen

Ineens logeer ik in een stacaravan in een boerderij bij het pittoreske dorp Warfhuizen (200 inwoners) op het Groningse Hogeland. Nou ja, het is momenteel te veel winter om pittoresk te zijn, maar in andere seizoenen geloof ik het graag. De oude voorzitster van ons koor is vorig jaar uit elkaar gegaan en toen geëmigreerd naar een soort woongemeenschapje in Noord-Groningen. Voorlopig woont ze er in een stacaravan. Ze heeft allemaal strobalen om de caravan opgestapeld om hem een beetje warm te houden. 

Het is wel een fenomeen: de vriendinnen in stacaravans.  

Warfhuizen is echt ver van de randstad. Tweeënhalf uur rijden.  De route met de bolide hier naar toe was over bijzonder smalle weggetjes (one track road) tussen twee sloten. Je kan ook met de trein naar Winsum en van daar met een bus en dan is het nog 3 km lopen vanaf de bushalte.

Op internet vind ik de website van een lijstenmakerij hier genaamd Nu Nog Mooier waar het lijstenmakersechtpaar poseert voor een schilderij van de boerderij met twéé schuren. Dat moet deze boerderij zijn. Die schuren zijn zo groot dat er hele woningen in gebouwd zijn. Ik kon me er niets bij voorstellen toen ze het eerst vertelde. Zij krijgt straks ook een woning in zo’n schuur. De ontwerptekeningen liggen op tafel. In dit jaargetij is het er koud en kaal, maar in de zomer zal het er geweldig zijn.


- De website over Warfhuizen van het kunstenaarsechtpaar:

- Het afscheid van de voorzitster:

Geen opmerkingen: