zaterdag 6 februari 2021

Gluten- en lactosevrij

Van de week heb ik Syts te eten gevraagd en ik herinner me ineens dat ze nogal strenge dieetwensen heeft. O ja, gluten- en lactosevrij. Dat is wel weer een uitdaging. Gelukkig bestaan er sites met gluten- en lactosevrije recepten.

Syts vraagt nog of ze zal komen lunchen in plaats van avondeten, vanwege de aangekondigde sneeuwstormen, maar de maaltijd die ik bedacht had lijkt mij te zwaar voor de lunch. Kom dan een beetje vroeg en met de auto! zeg ik. We hebben avondklok en om half negen is er vast nog geen sneeuw, of hoogstens een heel klein beetje. And so she does.

De maissoep is zo geel vanwege de kurkuma, de kerrie en de kokosmelk. Er zit een lekkere bite in van maïskorrels en stukjes gerookte kip. Erg verrassend lekker, ook als je niet gluten- en lactosevrij hoeft te eten.

De boerenkooltaart heeft dunne plakjes aardappel als bodem. De boerenkool bak je in het vet van ui en spekjes. Dat groentemengsel gaat op de bodem van aardappelplakjes. En dan een mengsel van eieren en oude kaas. Óúde kaas mag wel bij lactosevrij, blijkt. Snapt u het? We zijn allemaal blij verrast met dit onverwachte en smakelijke maaltje.

En nu is het 22 uur geweest en is er nóg geen sneeuw.

Recepten:

Geen opmerkingen: