woensdag 10 februari 2021

Schaatskoorts

Op naar Ankeveen om het paadje tussen de plassen te lopen. Daar gaat heel binnenkort de schaatsgekte losbarsten. Eerst keek ik nog bij de Loosdrechtse Plassen, naar het paadje tussen Vreeland en Loosdrecht, maar die plassen zijn te diep, die vriezen niet dicht. Ik was benieuwd of en hoe ze in Ankeveen pandemie-gewijs die te verwachten drukte gaan indammen. 

Er is maar één piepklein parkeerplaatsje aan het begin van het dorp en bij ijspret worden er altijd twee weilanden als parkeerplaats ingesteld. Zouden ze dat nu ook doen? Ja, dat doen ze nu ook. Dat u dat weet. De meute moet dan met zijn allen het Bergpad op en na een paarhonderd meter kan men het ijs op. Dat is altijd een gedring van jewelste. Want de mensen moeten hun schaatsen aan en uit en hun spullen al dan niet laten liggen. Er zijn geen voorzieningen. 

Er heerst nú al een enorme schaatskoorts. Mannen met ijsmutsen op en range rovers komen kijken en praten hoe het ijs er bij ligt. Er is al een koek en zopie gebouwd. De barmannen praten erover hoe ze het gaan doen als de politie zou komen. 

En dan zijn vijf waaghalzen op het ijs. Iedereen rilt van schrik. 

Geen opmerkingen: