vrijdag 1 april 2022

Dagje Bonn

Vanuit Nederland vliegen de sneeuwfoto's ons om de oren. Hier in Nordrhein Westfalen hebben we geen sneeuw. Dat is dan weer pech. Bij het ontbijt besluiten we een dajge Bonn te doen - en morgen weer een natuurwandeling. De Bayerische Freundin zegt dat Bonn veel mooier is dan Köln. Eerst wilden we met een treintje, maar er is hier wel een spoorlijntje, maar geen trein meer. Alleen regionale bussen. Dus rijden we maar door tot Bonn Haptbahnhof.

Bonn is een rustige vriendelijke stad. Er zijn wel studenten maar niet veel. We wandelen langs kasten en kerken en parken de de Rijn. Er is een Kunstmuseum in de voorstad Gronau (met een tentoonstelling van Maria Lasnig en een van de Duitse expressionist August Macke) en een August Macke Haus. 

Van de Macke heb ik eigenlijk nog maar weinig in het echt gezien. Ik leerde zijn werk kennen in de poster- en kaartenwinkel die Ex ooit opende, waarin ik begin jaren negentig een paar jaar gewerkt heb. Voor mij was dat een belangrijke kennismaking met veel aantrekkelijke  kunst. Hier voel ik me zeer mee verwant.



Geen opmerkingen: